In de maand november namen veertien chefs de uitdaging aan om aan de slag te gaan met het seizoensgebonden product ‘pompoen’. Van crèmes tot drumbles, van stoven tot poffen. De restaurantbezoekers kregen heel wat bereidingen voorgeschoteld en konden tijdens de maand november zelf hun ervaringen delen. De vijf publieksfavorieten werden bezocht door een jury, die Hashtag Food, Cantine Copine en ‘t Nieuw Walnutje als laureaten uitriep.

Chef Locale ondersteunt Brugse restaurants die kiezen voor duurzame, lokale en seizoensgebonden voeding. Het is een samenwerking met Stad Brugge, Westtoer, Dienst klimaat, De Broodsmid, Flavourite, Circular Hub, De Republiek, Horeca Brugge, Lekker van Hier en Guido Francque.

Lees meer over de Brugse voedselstrategie Brugge Smaakt. Lees het artikel in het Nieuwsblad, Lees het artikel in de Krant van West-Vlaanderen, Lees het artikel in Het nieuws van West-Vlaanderen. 

Eet jij graag lokale en seizoensgebonden producten?

Vijftien Brugse chefs zetten in november in op duurzame ingrediënten! Met 𝗖𝗵𝗲𝗳 𝗟𝗼𝗰𝗮𝗹𝗲 ondersteunen wij vijftien Brugse restaurants die 𝗹𝗼𝗸𝗮𝗹𝗲 𝗲𝗻 𝘀𝗲𝗶𝘇𝗼𝗲𝗻𝘀𝗴𝗲𝗯𝗼𝗻𝗱𝗲𝗻 𝘃𝗼𝗲𝗱𝗶𝗻𝗴 op één zetten. De hele maand november kan je in deze restaurants het Chef Locale-gerecht bestellen, een creatie met als ster: 𝗽𝗼𝗺𝗽𝗼𝗲𝗻!

Deel je ervaring over het gerecht via het feedbackkaartje dat je krijgt als je het gerecht bestelt, en maak kans op een restaurantbon van €50. De vijf restaurants die het best scoren bij jullie krijgen een bezoek van onze jury, stuk voor stuk personen die thuis zijn in de culinaire wereld en de principes van duurzame voeding omarmen. Uit deze vijf toppers wordt in december een winnaar gekozen!

Chef Locale ondersteunt Brugse restaurants die kiezen voor duurzame, lokale en seizoensgebonden voeding. Het is een samenwerking met Stad Brugge, Westtoer, Dienst klimaat, De Broodsmid, Flavourite, Circular Hub, De Republiek, Horeca Brugge, Lekker van Hier en Guido Francque.

Lees meer over de Brugse voedselstrategie Brugge Smaakt.
In november ondersteunt stad Brugge onze gastronomie volop. Naast Chef Locale is er ook het initiatief Proef (by Flavourite Bruges) dat de topproducten van onze restaurants en delicatessenzaken in de kijker zet.

Werk jij graag met lokale en seizoensgebonden producten?

In Brugge kan je lekker tafelen! Van Vlaamse stoverij in een brasserie tot een fijnproeversmenu in een sterrenzaak. Naast de vele toeristen weten ook heel wat stadsbewoners de Brugse horecazaken te waarderen. De Brugse gastronomie vormt mee de stad en is een belangrijke trekpleister!

Samen met Stad Brugge, Westtoer, Dienst klimaat, De Broodsmid, Flavourite, Circular Hub, De Republiek, Horeca Brugge, Lekker van Hier en Guido Francque willen we vanuit het Brugs Food Lab chefs en restaurants die hun best doen om te koken met seizoensgebonden en lokale producten in de spotlights plaatsen via de wedstrijd ‘Chef Locale’. Deze wedstrijd wordt uitgerold tijdens de maand november, draait rond het ingrediënt pompoen, en heeft de bedoeling om extra clienteel richting uw horeca-zaak te brengen.

Hiervoor zijn we op zoek naar Brugse restaurateurs die willen meedoen aan de wedstrijd. Ben jij die chef die graag met lokale seizoensgebonden producten werkt. Twijfel dan niet, en schrijf je in!

Wedstrijdreglement