Ontdek de projecten van het
Brugs Food Lab met haar leden
-
Veggiechallenge
Onder het motto ‘Alles kan Veggie’ begint op zaterdag 1 maart de vijfde editie van de Veggie Challenge. Dit gratis online programma helpt je in maart 31 dagen meer groenten te eten, met tips, recepten en je maakt kans op leuke prijzen! Deelnemen kan individueel, maar ook met vrienden, je sportclub, klas of bedrijf.
-
(H)eerlijk Brugge 2025
Komt er ook aan!
-
SPOON
Dit nieuwe EU-gefinancierde project SPOON betrekt burgers en beleidsmakers, bij de transformatie van Brugge’s voedselsysteem voor een duurzame toekomst.
-
Food Lab Sessions
Het Brugs Food Lab en Stad Brugge organiseren doorheen het jaar activiteiten die de inspirerende en innoverende verhalen uit de wereld van duurzame voeding tot bij jou brengen.
-
De Tuin van de Sint-Godelieveabdij
De Sint-Godelieve adbij is een erfgoedparel die wordt herbestemd. Toerisme Vlaanderen fungeert als initiatiefnemer en ziet deze casus als een pilootproject voor de herbestemming van erfgoed in Vlaanderen. In de toekomst zal er name- lijk héél wat kerkelijk erfgoed komen leeg te staan. Het Brugs Food Lab werd aan boord gehaald om de herbestemming van de bloemen-, kruiden- en moestuin- tuin die bij de abdij hoort mee richting te geven. Stad Brugge voorziet middelen om een onderzoek naar de haalbaarheid en het ontwikkelen van een concept voor de bloemen- , kruiden-, en moestuin te financieren.
Voorbije projecten
-
Daktuinen in de Brugse binnenstad
Dit onderzoekstraject zoekt naar innovatieve en duurzame groenalternatieven in de stad. Daktuinen en verticaal groen zijn een mogelijk antwoord op de verstedelijking in Vlaanderen. Ze bieden op verschillende vlakken een meerwaarde. Niettemin kent ‘de vijfde gevel’ ook een keerzijde.
-
Een Oesterzwamburger vol Eiwitten
Binnen dit project zoeken we naar een eiwitrijke burger op basis van oesterzwammen. Door de steeltjes van oesterzwammen te laten ‘groeien’ met gebroken rode bonen ontstaat zo de oesterzwamburger vol eiwitten!
-
Chef Locale 2022
In de maand november namen veertien chefs de uitdaging aan om aan de slag te gaan met het seizoensgebonden product ‘pompoen’. Van crèmes tot drumbles, van stoven tot poffen. De restaurantbezoekers kregen heel wat bereidingen voorgeschoteld en konden tijdens de maand november zelf hun ervaringen delen. De vijf publieksfavorieten werden bezocht door een jury, die Hashtag Food, Cantine Copine en ‘t Nieuw Walnutje als laureaten uitriep.
-
Chef Locale 2023
Het Brugs Food Lab daagt restaurants in het Brugse Ommeland uit om tijdens de maand november de strijd aan te gaan voor de titel ‘Chef Locale 2023’. 41 chefs werken één gerecht uit met lokale pastinaak, een ingrediënt dat in november volop in seizoen is en zetten zo hun zaak in de kijker.
-
(H)eerlijk Brugge 2023
Op 6 & 7 mei werd het Astridpark opnieuw gevuld met duurzaam lekkers voor Heerlijk Brugge. Tijdens dit gezellig festival proef je letterlijk en figuurlijk wat onze stad op dat vlak te bieden heeft. Deze keer stonden (on)kruiden centraal. Schrijf je in voor een workshop, volg een demo mee, luister naar inspirerende verhalen of proef zelf tijdens de boerenmarkt, diner of brunch.
-
(H)eerlijk Brugge 2024
Op 25 & 26 mei wordt het Astridpark opnieuw gevuld met duurzaam lekkers voor het gezellig familiefestival (H)eerlijk Brugge. Ontdek tijdens deze editie hoe je voedselresten een tweede leven geeft. Veel keukenrestjes belanden onterecht in de vuilnisbak, maar eens je hun verborgen troeven kent, tover je ze vlot om tot de ster van een volgende maaltijd!
-
De Keuken van Fontain
In De Keuken van Fontain activeert het Brugs Food Lab haar leden om creatief te zijn met 17e eeuwse ingrediënten en bereidingswijzen & om in een workshop een 17e eeuws gerecht aan te leren aan foodies & hobbykoks!
Jeroen Van Vaerenbergh, de food archeoloog, voorziet de leden en bezoekers van de interessantste verhalen over de Benedictijnenzusters van de 17e eeuw.
-
Brugs Food Film Fest
Welkom op het Brugs.Food.Film.Fest., een initiatief van Voedsel Anders gedragen door leden van het Brugs Food Lab. Er zijn vertoningen in heel Vlaanderen en zelfs in Nederland.
De leden van het Brugs Food Lab zetten volledig in op het festival om alle films te vertonen in Brugge en haar ommeland!