Schrijf je hier in!

Benieuwd naar wat de food archeoloog te vertellen heeft over 17e-eeuws koken?
Schrijf je in op 9 of 23 november.

De Keuken van Fontain maakt deel uit van het themajaar Kastelen & Abdijen van Westtoer.

Jeroen Van Vaerenbergh, de food archeoloog, voorziet bezoekers van de interessantste verhalen over de Benedictijnenzusters van de 17e eeuw.

In De Keuken van Fontain activeert het Brugs Food Lab haar leden om creatief te zijn met 17e eeuwse ingrediënten en bereidingswijzen & om in een workshop een 17e eeuws gerecht aan te leren aan foodies & hobbykoks!

Was jij ook een hobbykok tijdens de openkeukendag 9 oktober? Schrijf je hier in om gratis naar de food archeoloog te komen en neem je potje mee van thuis!

DE AGENDA VAN DE KEUKEN VAN FONTAIN

DE AGENDA VAN DE KEUKEN VAN FONTAIN

23 november 2024

Proeftuin 4 & 5

Twee groepen aan hobbykoks, foodies, … serveren samen in de Sint-Godelieveabdij proevertjes met een drankje aan bezoekers. De food archeoloog biedt duiding voor de dag. Opnieuw proef je in de namiddag andere gerechtjes dan in de voormiddag!

9 november 2024

Proeftuin 2 & 3

Twee groepen aan hobbykoks, foodies, … serveren samen in de Sint-Godelieveabdij proevertjes met een drankje aan bezoekers. De food archeoloog biedt duiding voor de dag. In de namiddag kan je andere gerechtjes proeven dan in de voormiddag!

9 & 10 oktober 2024

Proeftuin 1

De Brugs Food Lab leden, verdeeld in 4 groepen hebben simultaan een open keuken dag waarin ze met inspiratie van de food archeoloog hobbykoks, foodies, … een gerecht aanleren in teken van de Sint-Godelieveabdij.

12 september 2024

Jeroen Van Vaerenbergh, de food archeoloog, komt naar de Sint-Godelieveabdij en brengt het verhaal van de benedictijnenzusters en hun dieet aan de leden van het Brugs Food Lab.

De Food Archeoloog

De Keuken van Fontain past in de duurzame voedselstrategie Brugge Smaakt: thema educatie #

De Keuken van Fontain past in de duurzame voedselstrategie Brugge Smaakt: thema educatie #