Het Brugs Food Lab
is een netwerk dat verschillende actoren, die werken rond duurzame voeding, verbindt en versterkt.
is een aanjager van initiatieven en overkoepelende projecten binnen de Brugse duurzame voedselstrategie
Lees hier onze conceptnota
Visie
Het Brugs Food Lab wil duurzame voeding in al haar facetten breed implementeren in de Brugse regio vanuit een laagdrempelige community gedachte. Lees hier onze conceptnota
Missie
Het Brugs Food Lab verbindt beleid, middenveld en het publiek rond duurzame voeding. Het Brugs Food Lab is de aanjager van initiatieven & samenwerkingen door in te zetten op activatie, participatie en co-creatie. Het Brugs Food Lab draagt de Brugse duurzame voedselstrategie uit. Lees hier onze conceptnota
Hoe het begon
Het Brugs Food Lab ontstaat in 2015 naar aanleiding van het Food Smart Cities for Development project. Met volledige ondersteuning van de stad en een externe facilitator (Coduco en Foodwin) werken we de Brugse duurzame voedselstrategie ‘Bruggesmaakt’ uit en organiseren we acties rond de thema’s.
Sinds 2018, na de opmaak van ‘Bruggesmaakt’ is het Brugs Food Lab met een divers scala aan leden geëvolueerd tot een overkoepelend zelfstandig platform. Een stuurgroep is gevormd om het beleid en de kerntaken van het Food Lab op te maken en de duurzame voedselstrategie op te volgen. Het memorandum vind je hier.
Leer ons kennen
Coördinator - Thibault Lejeune
Stuurgroep - Schepen M. Esquenet - Lobke Vermeire (Avansa Brugge) - Stijn Van Wynsberghe (De Republiek) - Jens Mouton (Boer Bas) - Karine De Batselier (Dienst klimaat en milieu) - Tim Jacobs (Wonderkost)


























